Servicii

Consultația

Este primul pas către o sănătate orală ideală și constantă. Medicul recomandă o consultație amănunțită la un interval de 6 sau 12 luni.

Profilaxia și prevenția

Curățarea regulată a dinților este importantă pentru toți pacienții – cu atât mai mult când există antecedente familiale de afecțiuni precum carii dentare sau boli parodontale. Această procedură cuprinde:

Ultrasunetele - îndepărtează de pe dinte placa bacteriană foarte aderentă cantonată în spațiile inaccesibile
Periajul - creează un aspect lucios suprafeței dentare
Airflow - restabilește un ph-normal și îndepărtează atât colorațiile dentare cât și produșii de metabolism bacterian de la nivelul gingiilor (aceștia fiind principalul factor în evoluția bolii parodontale)

Obturațiile și caria dentară

Este una dintre cele mai dese afecțiuni regăsite la majoritatea oamenilor. Datorită durerii care poate apărea tărziu, caria dentară este deseori descoperită intr-un stadiu avansat. În multe situații este descoperită întâmplător la consultația periodică, în zone inaccesibile pacientului(interdentar sau pe molarii superiori).

Implanturile

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar are scopul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui, servind drept ancoră pentru o nouă coroană dentară. Are forma unui șurub realizat din titan și se inseră în osul maxilar pentru a asigura suportul unui dinte sau a unei punți dentare.

Implanturile sunt astăzi cea mai de succes și conservatoare alegere în reabilitările orale care asigură o dantură fixă și de lungă durată. Spre deosibire de punțile clasice, acestea nu necesită șlefuirea unor dinți naturali vecini și devin insesizabile de către pacient și cei din jur.

Mai mult decât implantul în sine, este importantă experiență și evaluarea corecta a pacientului de către medicul chirurg specialist, în urma unui consult pe baza radiografiilor și a stării generale de sănătate.

Experiența implantului dentar:

  • Observarea structurii osoase și realizarea planului de tratament.
  • Intervenția propriu-zisă de inserare realizată de către medicul chirurg specialist.
  • Revenirea în 14 zile pentru verificarea intervenției și îndepărtarea firelor de sutură.
  • Etapa de atașare a capei care conformează gingia pentru viitoarea coroană (4-6 luni de la intervenție).
  • Proba componentei metalice (structura de rezistentă a coroanei).
  • Proba componentei ceramice (partea estetică și singura vizibilă în cavitatea bucală).

Ce este adiția osoasă

În unele cazuri, datorită absenței dinților de pe arcadă, osul suferă o resorbție (atrofiere). Acest fenomen împiedică inserarea corectă și eficientă a implantului dentar, motiv pentru care este necesară creșterea locală a volumului osos cu granule osoase ce se integrează și permit ulterior inserarea și susținerea implantului.

Ce este procedura "Sinus lift"

Este o procedură comună utilizată în implantologie și reprezintă creșterea volumului osos, sinusal, la nivelul maxilarului superior atunci când acesta nu poate susține un implant. Se evită astfel intersectarea implantului cu sinusul maxilar.

All-on-4 / All-on-6

Procedurile All-on-4 / All-on-6 sunt deseori numite “dinți ficși în 24h” fiind metoda prin care coroanele dentare sunt atașate în aceeași zi pe implanturile dentare, înlocuind protezele dentare tradiționale care pot fi incomode, inestetice sau prost adaptate.

Aceste tehnici de reabilitare orală totală presupun îndepărtarea tuturor dinților rămași, reconturarea osului și plasarea implanturilor. Operația este apoi imediat urmată de fixarea unei proteze temporare pe implanturile dentare. Cea mai bună parte este că la finalul zilei veți părăsi clinica noastră cu dinți în aceeași zi cu operația.

Pentru o perioadă de două săptămâni, vă puteți aștepta la o dietă cu alimente de consistență moale, urmată de o reintroducere treptată a alimentelor mai dure.

Vindecarea cu această procedură are loc destul de repede. La patru luni de la operația inițială, vom scoate proteza temporară, vom verifica implanturile pentru integrare și vom atașa proteza permanentă.

Precum dinții naturali, lucrările pe sistem All-on-6 / All-on-4 trebuie întreținute, astfel proteza trebuie îndepărtată anual, curățată și inspectată de un membru al echipei "Dr. Ban Implant Institute".

Pacienții care suferă de lipsa totală a dinților sau cu boli parodontale avansate sunt cei care pot beneficia din plin de această procedură realizată în toată lumea de către chirurgi cu experiență.

Ortodonția

Succesiunea dinților de lapte cu cei definitivi poate uneori să nu respecte regulile creșterii normale. În aceste cazuri pot apărea înghesuiri, intercalări, erupții întârziate/precoce, toate având impact major asupra formei, simetriei faciale și nu în ultimul rând stimei de sine.

Tratamentul ortodontic este recomandat atât adolescenților cât și adulților care nu au fost îndrumați la momentul potrivit să aleagă aparatul ortodontic/dentar.

Endodonția

Cariile netratate la timp duc la afectarea iremediabilă a nervului, tratamentul endodontic asigură curățarea canalelor dentare și încetarea durerii. De asemenea acest tratament poate opri din evoluție un abces provocat de o infecție la nivelul rădăcinii.

Aceste tratamente necesită un set de radiografii pentru a putea determina orientarea canalelor radiculare și diagnosticarea precisă.

Gutiera dentară

Este un dispozitiv transparent care se aplică pe dinți și care are scopul de a preveni abraziunea suprafețelor dentare în timpul nopții provocată de scrâșnirea dinților. Poate fi utilizată drept contenție după finalizarea tratamentului ortodontic pentru a preveni migrarea dinților.

Coroanele dentare

Redau aspectul, forma naturală și întăresc structura degradată în urma distrucțiilor coronare mari, traumatismelor, colorațiilor, anomaliior congenitale, fracturilor etc.

Există mai multe materiale din care coroanele dentare pot fi realizate: metalo-ceramice (structura metalică acoperită cu ceramică), ceramica pe zirconiu, integral zirconiu, integral ceramică și metalice. Varianta este aleasă împreună cu medicul în funcție de nevoia și dorința pacientului.

Punțile dentare

O punte dentară înlocuiește unul sau mai mulți dinți. Aceasta se sprijină pe dinții care mărginesc spațiul edentat, fiind necesară prepararea acestora într-un mod asemănător coroanelor dentare.

Parodontologia și retracția gingivală

Boala parodontală este o afecțiune a gingiilor care se manifestă prin sângerare la atingere, periaj sau în timpul masticației.

Evoluția acesteia determină retracția gingivală și creșterea sensibilității dinților la rece sau cald.

Resorbția osului care susține dintele este cea mai importanta manifestare a acestei afecțiuni ce duce la apariția mobilității dentare.

Problemele parodontale pot fi generalizate(la toți dinții) sau doar la anumiți dinți.

Extracția molarului de minte

Este o procedură în care pacientul nu simte durere și care poate fi realizată într-un timp foarte scurt.

Molarul de minte este ultimul dinte care poate erupe pe arcada dentară. Acesta se dezvoltă atipic având dimensiuni mari, rădăcini multiple sau curbate și ax de erupție care afectează alinierea dinților până în zona frontală, sau apariția cariilor pe molarul vecin.

În general acesta nu are rol funcțional și este greu de igienizat prin periaj, de aceea se recomandă extracția înainte de erupție sau în momentul în care se observă pe arcada dentară.

Biopsia

Este extragerea pe cale chirurgicală a unui fragment de țesut pentru a putea fi analizat la microscop, în vederea stabilirii unui diagnostic celular.

Este utilizată în cele mai multe cazuri pentru a stabili dacă pacientul suferă sau nu de un tip de cancer.

Grefa gingivală

Este o procedură de micro-chirurgie prin care se recoltează o mică parte de țesut gingival sau conjunctiv care este utilizată în aceeași ședință la acoperirea unui defect gingival.

Defectele gingivale/retracțiile gingivale pot fi localizate în jurul implanturilor sau la nivelul dinților naturali.

Ortoimplantul/ Miniimplantul

Este un dispozitiv de dimensiuni reduse utilizat în anumite situații mai complexe din tratamentul ortodontic. Acesta se inseră în anumite zone prin gingie și are ca scop angrenarea dinților aflați în malpoziție. După finalizarea tratamentului ortodontic, ortoimplantul este îndepărtat.

Atât procedura de inserare cât și îndepărtarea sunt nedureroase și au o durată foarte mică de realizare.

A doua opinie / second-opinion:

În stomatologia modernă, cea mai mare parte a intervențiilor sunt ireversibile, invazive și pot fi însoțite de costuri financiare mari. Timpul și informațiile sunt cheia pentru a lua decizii bune și, adesea, în aceste situații, o a doua opinie poate fi valoroasă.

Când trebuie să solicit o a doua opinie?

  • Incertitudinea legată de planul de tratament propus.
  • Incertitudinea legată de rezultatul unei intervenții.
  • Dorința de a obține alte variante de tratament sau îndrumări în legătură cu o problemă serioasă.

Programează-te acum pentru un consult la specialiștii noștri

contact@doctorban.ro / 0722 979.232